Ένα παιδαγωγικό ταξίδι στο Μόναχο, διάρκειας 3,5 ημερών, πραγματοποίησε μερίδα μαθητών της 3Ε συνοδευόμενη από τους καθηγητές Νέων Ελληνικών και Ιστορίας κ.κ. Μπρισίμη, Σακαρίδου, Τζιώτη και Χαμπεσή.
Το ταξίδι -και το αντίστοιχο παιδαγωγικό ντοσιέ- ήταν συνδεδεμένο με τη μελέτη των πρώτων χρόνων ίδρυσης και λειτουργίας του νεοελληνικού κράτους, με πρώτο βασιλιά τον Όθωνα, δευτερότοκο γιο του Λουδοβίκου Α' της Βαυαρίας. Ως εκ τούτου, οι μαθητές επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στη συλλογή αρχαιοτήτων του Μουσείου της Kôningsplatz, στα Προπύλαια με χαραγμένα στην ελληνική γλώσσα τα ονόματα των σημαντικότερων αγωνιστών της Επανάστασης του 1821, στο Μουσείο του Όθωνα στο Ottobrun, στην εκκλησία Salvator kirche, που δωρήθηκε από το Λουδοβίκο της Βαυαρίας ήδη από το 19ο αιώνα στην εκεί ελληνική κοινότητα. Συναντήθηκαν, επίσης, με τον ιερέα της Ορθόδοξης εκκλησίας των Αγίων Πάντων στο Μόναχο, ο οποίος αναφέρθηκε συνοπτικά στην παρουσία της ελληνικής κοινότητας στο Μόναχο και τη Βαυαρία.
Βεβαίως, επισκέφθηκαν και άλλα αξιοθέατα, όπως την Mariensplatz, το θερινό ανάκτορο του Nymphenburg, την Theatiner kirche, το Ολυμπιακό χωριό... Είχαν ακόμη την ευκαιρία να επισκεφθούν το Σάλτσμπουργκ, με το Παλάτι Μιραμπέλ, το σπίτι του Μότσαρτ, τον Καθεδρικό ναό, το θέατρο μαριονετών...
Ένα πραγματικά πλούσιο πρόγραμμα και μια αξέχαστη εμπειρία...